praktische informatie

Lopers

Afstand

Het idee van een instapmarathon is dat je kan starten op een afstand naar keuze en je dan aansluit bij de groep. Praktisch gezien voorzien we een aantal vaste instappunten. Wie toch een andere afstand wilt lopen, kan dat steeds op eigen initiatief doen, maar moet dit wel vermelden bij het inschrijven. Je kan dus kiezen uit volgende afstanden:

  • 42,195 km
  • laatste 21 km van de 42,195 km
  • laatste 10 km van de 42,195 km
  • laatste 5 mm van de 42,195 km

Er wordt gezorgd voor vervoer van Talander naar het vertrekpunt. Wanneer er te veel lopers vervoerd moeten worden kan het zijn dat we een aantal supporters moeten vragen om te helpen.

Timing

De verschillende groepen vertrekken op een verschillend moment. Het is de bedoeling om allemaal samen aan te komen op Talander. De eerste lopers die vertrekken zijn de marathon lopers. Daarna vertrekken de 21 km, 10 km en 5 km lopers. Er wordt steeds een tempo van 10 km/uur aangehouden en hiervoor zorgen een aantal "pace bikers" die voorop rijden en het tempo bepalen. De groep blijft steeds samen.

De laatste 300 m is er een kindermarathon.

afstand samenkomst op Talander start
42 km 11u30 12u00
21 km 13u30 14u00
10 km 14u30 15u00
5 km 15u00 15u30
300 m 15u50 16u05
Aankomst   16u10

De start van de 42 km is aan Talander. De start van de 21 km is ongeveer 700 m van Talander en daar gaan we te voet naar toe. Voor de start van de 10 km en 5 km wordt er transport geregeld met auto's.

Fietsers

Voor de fietsers zijn er 2 parkoers voorzien. De fietsers zijn vrij te vertrekken vanaf 11u. Wel vragen we om voor 16u terug op Talander te zijn want dan komen de lopers aan.

Volgende 2 routes zijn voorzien:

  • 7 natuurgebieden route van 40 km
  • grensland route van 20 km

Wandelaars en nordic walkers

Voor de wanderlaars en noric walkers worden er voor deze editie een aantal wandelroutes uitgestippeld langs het Wandelnetwerk Kempens Landgoed. De juiste afstanden zijn nog niet bekend

Supporters

Ook de supporters worden niet vergeten. We zorgen voor een springkasteel voor de allerkleinsten, achtergrondmuziek, eten, drinken, ... Wie wil kan een rondleiding krijgen in de gebouwen van Talander. De sportievelingen kunnen natuurlijk ook genieten van al dit, op voorwaarde dat de supporters niet alles opgegeten hebben...

Wij zorgen voor ...

... alle praktische zaken. Voor de lopers worden er kleedkamers en douches voorzien in Talander. Om de 5 km is er drank (water en sportdrank) en eten (appelsienen, bananen, peperkoek, chocolade, ...). Alle lopers krijgen ook een medaille aan de finish.

Voor de wandelaars worden de nodige wegwijzers aangebracht zodat ze niet verdwalen. De fietsers krijgen een plannetje en route beschrijving mee zodat ze veilig terug geraken.