editie 2012

Instapmarathon zondag 16 september 2012

Dit jaar zijn we al aan de vijde editie van de instapmarathon! Ook dit jaar gaan we op de derde zondag van september er voor zorgen dat wandelaars, fietsers en lopers een gezellige en sportieve namiddag kunnen beleven op Talander.

Noteer dus alvast op zondag 16 september 'Instapmarathon Talander' in jullie kalender!

Wielerkoers Ravels-Eel

Op 16 september wordt er in Ravels-Eel ook een wielerkoers gereden, Hierdoor kan je op sommige plekken moeilijk door dus je kan best de omgeving van Ravels-Eel vermijden.

Instapmarathon

Traditiegewijs is er natuurlijk een instapmarathon waar je als deelnemer kan kiezen voor 5, 10, 21 of de volle 42km! Als eerste vertrekken de marathon lopers voor de 42 km. Wie 21 km wil lopen, sluit na 21 km aan en loopt dus de laatste 21 km mee. Wie 10 km wil lopen, sluit aan na 31 km en loopt dus de laatste 10 km. Wie 5 km wil lopen, loopt de laatste 5 km en sluit dus na 37 km aan.
Je kan dus kiezen uit volgende afstanden:

  • 42,195 km
  • laatste 21 km van de 42,195 km
  • laatste 10 km van de 42,195 km
  • laatste 5 km van de 42,195 km

Er wordt gezorgd voor vervoer van Talander naar het vertrekpunt. Wanneer er te veel lopers vervoerd moeten worden kan het zijn dat we een aantal supporters moeten vragen om te helpen.

Iedereen loopt dus samen in 1 groep aan een tempo van 10 km/u. Dit tempo wordt bepaald door begeleidende fieters. Onderweg is er natuurlijk de nodige bevoorrading voorzien.

Timing

De verschillende groepen vertrekken op een verschillend moment. Het is de bedoeling om allemaal samen aan te komen op Talander. De eerste lopers die vertrekken zijn de marathon lopers. Daarna vertrekken de 21 km, 10 km en 5 km lopers. Er wordt steeds een tempo van 10 km/uur aangehouden en hiervoor zorgen een aantal "pace bikers" die voorop rijden en het tempo bepalen. De groep blijft steeds samen.
De laatste 300 m is er een kindermarathon.

afstand samenkomst op Talander start
42 km 11u30 12u00
21 km 13u30 14u00
10 km 14u30 15u00
5 km 15u00 15u30
300 m 15u50 16u05
Aankomst   16u10

De start van de 42 km is aan Talander. De start van de 21 km is ongeveer 700 m van Talander en daar gaan we te voet naar toe. Voor de start van de 10 km en 5 km wordt er transport geregeld met auto's.

Fietsers

Voor de fietsers zijn er 2 parkoers voorzien. De fietsers zijn vrij te vertrekken vanaf 11u. Wel vragen we om voor 16u terug op Talander te zijn want dan komen de lopers aan.

Volgende 2 routes zijn voorzien:

  • 7 natuurgebieden route van 40 km
  • grensland route van 20 km

Wandelaars en nordic walkers

Voor de wanderlaars en noric walkers worden er voor deze editie een aantal wandelroutes uitgestippeld langs het Wandelnetwerk Kempens Landgoed. De juiste afstanden zijn nog niet bekend

Supporters

Ook de supporters worden niet vergeten. We zorgen voor een springkasteel voor de allerkleinsten, achtergrondmuziek, eten, drinken, ... Wie wil kan een rondleiding krijgen in de gebouwen van Talander. De sportievelingen kunnen natuurlijk ook genieten van al dit, op voorwaarde dat de supporters niet alles opgegeten hebben...

Sponsoring

De slogan van de instapmarahon is 'Kom in beweging voor Talander". We willen mensen samen in beweging brengen, maar ook willen we de werking van Talander financieel te steunen. De deelnemeners aan de instapmarathon kunnen zich laten sponsoren. Hiervoor kunnen ze gebruiken van deze individuele sponsorflyer.doc

Je kan ook deze affiche afprinten en ophangen.

Wij zorgen voor ...

... alle praktische zaken. Voor de lopers worden er kleedkamers en douches voorzien in Talander. Om de 5 km is er drank (water en sportdrank) en eten (appelsienen, bananen, peperkoek, chocolade, ...). Alle lopers krijgen ook een medaille aan de finish.

Voor de wandelaars worden de nodige wegwijzers aangebracht zodat ze niet verdwalen. De fietsers krijgen een plannetje en route beschrijving mee zodat ze veilig terug geraken.

Inschrijvingen

Je kan je inschrijven op deze pagina. Voor de lopers is dit verplicht omdat we op voorhand moeten weten wie meeloopt zodat we de juiste hoeveelheid kunnen voorzien qua bevoorrading. Voor de fiertsers, wandelaars en supporters is inschrijvingen niet verplicht.

Vanaf deze editie wordt er wel een kleine bijdrage van € 2 gevraagd voor de wandelaars en fietsers als inschrijvingsgeld. Voor de lopers vragen we dit niet, op voorwaarde dat ze zich persoonlijk laten sponsoren door familie, vrienden, buren, ...

Giften kunnen steeds gestort worden op rekening nummer 733-3390300-83 van Talander met vermelding INSTAPMARATHON + NAAM DEELNEMER. Voor giften vanaf € 40,00 wordt het fiscaal attest later opgestuurd. Je kan natuurlijk ter plaatse ook een gift doen.

Het instapmarathon team.

AttachmentSize
Microsoft Office document icon individuele sponsorflyer.doc138.5 KB
PDF icon affiche.pdf49.68 KB