parkoers

Fietsers

Voor de fietsers is het parkoers op een paar details na, gelijk aan dat van vorig jaar.  We voorzien de nodige uitleg en kaartjes. Voor de wandelaars en nordic walkers is het parkoer nog niet uitgesippeld.
Zie ook deze pagina met extra informatie.

Instapmarathon lopers

We vertrekken aan Talander (de rode S). Daarna kopen we richting de Nederlandse grens. In het bos gaan we naar rechts (niet aan de A, maar de volgende afslag) en verlaten we voor de eerste keer de geasfalteerde weg. Na een kleine 3 km komen we uit het bos en terug op geasfalteerde weg. 1 km verder komen we aan het kanaal en aan de eerste bevoorrading (B).

Daarna volgen we het kanaal, steken de brug over en komen na 2 km langs het kanaal aan de volgende bevoorrading (C). Aan de bevoorrading gaan we naar rechts. Na een dikke km verlaten we een tweede keer de geasfalteerde weg en na een tocht van een kleine 3 km komen we terug bij de geasfalteerde weg langs het kanaal uit dat we volgen tot aan de bevoorrading (C).

We vervolgen onze weg langs het kanaal. Aan de brug verlaten we de weg langs het kanaal en gaan we terug door het bos naar het startpunt bij Talander. Daar vinden we de derde bevoorrading (A).

In het totaal lopen we ongeveer 8,5 km per toer op niet geasfalteerde wegen. Meestal is dit verharde kiezel, maar soms een verhard karrenspoor. Dit zijn goed begaanbare wegen zijn zodat we niet door een modderpoel moeten lopen.

21 km - 10 km - 5 km

Voor wie de laatste 21 km loopt is het gemakkelijk, na de eerste toer sluiten ze bij de groep aan wanneer de groep bij Talander passeert. De 10 km lopers sluiten aan wanneer de groep langs de bevoorrading (C) passeert en maken een lus door het bos. Wanneer ze terug aan bevoorrading (C) komen sluiten de 5 km lopers aan. Ze lopen dan naar de grote baan en door het bos richting Talander.

De 10 en 5 km lopers moeten zelf voor vervoer zorgen naar het instappunt. Dit ligt een dikke 3 km van Talander. Wie zelf niet voor transport kan zorgen, kan dit melden bij de inschrijving en dan wordt er voor transport gezorgd door de organisatie.

Kaart

Je kan het parkoers ook bekijken via de website veloroutes.org. Dit is gelinkt aan Google maps. De route kan hier gevonden worden.

instapmarathon route