Sponsordossier

Wat is Talander?

Op Talander, aan de Lusthoven 88 in Arendonk, wonen en werken 15 jonge mensen met een verstandelijke beperking.
Het is een unieke, actieve gemeenschap waar iedereen meewerkt, zijn eigen taak heeft en verantwoordelijkheid draagt. Elk op zijn eigen manier.
Zo wordt het dagelijks leven zichtbaar in de zorg voor het huis, de prachtige omgeving, de biologische tuin, de ezels – schapen – konijnen - …
Maar vooral het zorg dragen voor mensen staat centraal met ruimte voor het individu, een veilige plek voor ontwikkeling.
Het dienstencentrum Artaban , met zijn ateliers en tentoonstellingsruimte, neemt een bijzondere plaats in als kunstzinnig werkgebied.
In 2008 werd het nieuwe woonhuis feestelijk ingehuldigd en ondertussen is het tweede gebouw ook in gebruik genomen.

Steun aan Talander

De steun die we in het verleden mochten ontvangen van Serviceclubs, bedrijven, particulieren en andere organisaties maakten dit allemaal mee mogelijk.
Voor de werking van Talander zijn we blijvend afhankelijk van giften en sponsoring. Om die reden wordt dan ook jaarlijks de instapmarathon georganiseerd.

 

Instapmarathon

Dit is een groots opgezet loop, fiets en wandel gebeuren. Voor het lopen zijn er verschillende vertrektijden : 42 km – 21 km – 10km – 5km.
Er wordt gemiddeld 10km/ uur gelopen zodat iedereen samen aankomt op het terrein. Iedereen is dus winnaar!
Voor het wandelen en fietsen zijn geen vaste vertrektijden en worden toeristische routes gebruikt.

Naast dit sportieve aanbod wordt ook een natuurwandeling met gids en kinderanimatie aangeboden.
Verder is er veel gezelligheid met kans op ontmoeting tijdens een hapje en een drankje in het theehuisje, de tent of op het terrein.

Sponsoring instapmarathon

Aangezien de instapmarathon een fondswervingsactie is, zijn er verschillende manieren om financieel te steunen:

  • Een bedrijf of een organisatie kan een deel of een volledig bedrag van de vaste kosten op zich nemen. Deze staan vermeld op de achterzijde van deze info. Bij deze financiële ondersteuning krijgt het bedrijf naambekendheid en kan een spandoek of logo uitgehangen worden.
  • 2.Een bedrijf kan een deel van de kosten dragen. Ofwel wordt een deel van de kosten rechtstreeks aan hen gefactureerd, ofwel rekent Talander dat deel door. Naambekendheid wordt gegarandeerd.
  • 3.Bedrijven en organisaties worden vermeld op prijslijsten of kunnen een spandoek / logo uithangen op het terrein. Dit bij een bedrag vanaf 50 EURO. Een ontvangstbewijs wordt afgeleverd en in januari wordt een fiscaal attest verstuurd.

Te verwachten kosten

Het zou fijn zijn als uw bedrijf één van deze uitgaven,of een deel ervan, op zich wil nemen.

huur tent € 400,00
huur materiaal € 200,00
algemene organisatie € 250,00
kopies , drukwerk, e.d. € 300,00
reclame € 250,00
muziek € 300,00
drank aankoop € 800,00
aankoop voeding € 300,00
Totaal € 2.800,00
AttachmentSize
PDF icon SPONSORDOSSIER 2013.pdf77.69 KB